CleantechWatch

Industrien hilser udsigt til øget privatisering på affaldsområdet velkommen

Dansk Industri og Dansk Byggeri glæder sig over, at regeringen vil sende genanvendeligt affald i udbud. Samtidig ser Dansk Byggeri affaldsensretningen som en anerkendelse af, at "kommunalt selvstyre på affaldsområdet har spillet fallit."

"Vi ser det som en politisk anerkendelse af, at modellen med kommunalt selvstyre på affaldsområdet har spillet fallit og er glade for, at regeringen nu lægger en grobund for et spirende erhvervsliv på affaldsområdet," siger miljøchef Simon Stig-Gylling fra Dansk Byggeri. | Foto: Dansk Byggeri //PR

Regeringen lægger i sit affaldsudspil op til at sende håndtering af genanvendeligt husholdningsaffald i udbud. Og det skaber glæde i Dansk Industri og Dansk Byggeri.

"Det er afgørende, at vi får skabt en affaldssektor, der er gearet til at recirkulere affaldet til nye produkter. Virksomhederne står klar til at investere i sorterings- og genanvendelsesløsninger, og med regeringens udspil får de muligheden," siger Karin Klitgaard, chef for miljøpolitik og cirkulær økonomi i DI, i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Urbaser lægger stor ordre på nye elvogne

Stigende krav om brug af elektrificerede køretøjer i kommunale udbud får Danmarks største renovationsvirksomhed til at lægge en bestilling på 24 nye elvogne til en samlet værdi af 85 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job