CleantechWatch

Industrien hilser udsigt til øget privatisering på affaldsområdet velkommen

Dansk Industri og Dansk Byggeri glæder sig over, at regeringen vil sende genanvendeligt affald i udbud. Samtidig ser Dansk Byggeri affaldsensretningen som en anerkendelse af, at "kommunalt selvstyre på affaldsområdet har spillet fallit."

"Vi ser det som en politisk anerkendelse af, at modellen med kommunalt selvstyre på affaldsområdet har spillet fallit og er glade for, at regeringen nu lægger en grobund for et spirende erhvervsliv på affaldsområdet," siger miljøchef Simon Stig-Gylling fra Dansk Byggeri. | Foto: Dansk Byggeri //PR

Regeringen lægger i sit affaldsudspil op til at sende håndtering af genanvendeligt husholdningsaffald i udbud. Og det skaber glæde i Dansk Industri og Dansk Byggeri.

"Det er afgørende, at vi får skabt en affaldssektor, der er gearet til at recirkulere affaldet til nye produkter. Virksomhederne står klar til at investere i sorterings- og genanvendelsesløsninger, og med regeringens udspil får de muligheden," siger Karin Klitgaard, chef for miljøpolitik og cirkulær økonomi i DI, i en meddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs