Kommune vil ensrette affaldspriserne

Der er store forskelle på, hvad det koster at komme af med affaldet i Billund Kommune. Kommunen har længe accepteret billigere fællesløsninger i nogle boligområder, men det skal der nu laves om på.
Foto: PR / Vestforbrænding
Foto: PR / Vestforbrænding
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Prisen for at komme af med affaldet skal være mere ensrettet i Billund Kommune, lyder det fra lokale politikere efter et møde om de fremtidige affaldsplaner i kommunen.

Det skriver Jydske Vestkysten.

I nogle boligområder koster det i gennemsnit 500 kr. mindre at komme af med affaldet, mens det er dyrere at komme af med affaldet, hvis man for eksempel mod i parcelhus frem for i lejlighedskompleks, hvor der ofte er fælles affaldsløsninger.

Billund Kommune har længe accepteret, at der i boligområder er etableret fælles affaldsløsninger, der gør affaldshåndteringen billigere, men denne skævvridning skal ensretningen af priserne altså nu gøre op med.

"Uanset om en familie bor i parcelhus eller i en lejlighed, genererer de nok den samme mængde affald, så derfor vil vi gerne have priserne standardiseret," siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune, til avisen.

Nyt kommunalt renovationsselskab tager hul på affaldsindsamlingen

Danskerne bakker op om ensretning – hvis det fører til øget genanvendelse

Helsingør Forsyning skruer ned for priserne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også