CleantechWatch

Kommune vil ensrette affaldspriserne

Der er store forskelle på, hvad det koster at komme af med affaldet i Billund Kommune. Kommunen har længe accepteret billigere fællesløsninger i nogle boligområder, men det skal der nu laves om på.

Foto: PR / Vestforbrænding

Prisen for at komme af med affaldet skal være mere ensrettet i Billund Kommune, lyder det fra lokale politikere efter et møde om de fremtidige affaldsplaner i kommunen.

Det skriver Jydske Vestkysten.

I nogle boligområder koster det i gennemsnit 500 kr. mindre at komme af med affaldet, mens det er dyrere at komme af med affaldet, hvis man for eksempel mod i parcelhus frem for i lejlighedskompleks, hvor der ofte er fælles affaldsløsninger.

Billund Kommune har længe accepteret, at der i boligområder er etableret fælles affaldsløsninger, der gør affaldshåndteringen billigere, men denne skævvridning skal ensretningen af priserne altså nu gøre op med.

"Uanset om en familie bor i parcelhus eller i en lejlighed, genererer de nok den samme mængde affald, så derfor vil vi gerne have priserne standardiseret," siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune, til avisen.

Nyt kommunalt renovationsselskab tager hul på affaldsindsamlingen

Danskerne bakker op om ensretning – hvis det fører til øget genanvendelse

Helsingør Forsyning skruer ned for priserne 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs