CleantechWatch

Miljøstyrelsen vil indhente efterslæb på affaldsdata

I kølvandet på kritik af kvaliteten og hastigheden i affaldsdata fra Miljøstyrelsen, vil styrelsen bestræbe sig på at få valideret og udgivet affaldsstatistikkerne fra 2018 og 2019 hurtigere. "Vi er nødt til at komme op på beatet med de her tal," siger kontorchef.

Foto: PR / Vestforbrænding

Med udsigten til store beslutninger på affaldsområdet er det ifølge Dansk Affaldsforening problematisk, at oplysninger i Affaldsdatasystemet er forældede og behæftet med fejl. Det skriver Wastetech.

Brancheforeningen mangler fortsat svar på et brev med kritikpunkter og forslag til forbedringer af systemet, men over for Wastetech anerkender Miljøstyrelsen udfordringerne og fortæller, at man bestræber sig på at forbedre kvaliteten og rettigheden af data i systemet.

"Vi er nødt til at komme op på beatet med de her tal, for vi er helt enige i, at vores affaldsstatistik godt kunne være kommet tidligere," siger Anne Elizabeth Kamstrup, kontorchef i Miljøstyrelsen, til mediet.

Mens tallene for 2017 først udkom i september, finder Dansk Affaldsforening det blandt andet også problematisk, at en tiendedel af husholdningernes affald i tallene fra Miljøstyrelsen stammer fra erhvervsvirksomheder, hvilket der er korrigeret for i kommunernes egne tal.

Tidligere på måneden kunne CleantechWatch fortælle, at it-selskabet Commentor har vundet udbuddet på at videreudvikle og vedligeholde Affaldsdatasystemet de næste fire år frem.

Affaldssystemet samler data om affaldsstrømmene i Danmark og modtager ifølge Miljøstyrelsen hvert år data for omkring 15 mio. tons affald med information om blandt andet mængde, type, indsamlere og modtagere af affaldet.

Oplysningerne bliver blandt andet brugt til tillsyn, national statistik, indberetninger til EU og kommunal affaldsplanlægning, ligesom affaldsproducenter kan finde oplysninger om deres eget affald.

Softwarehus vinder offentligt udbud om ny digital affaldsplatform

Gamle deponier forhindrer affaldssektor i at nå regeringsmål

Dansk Byggeri roser EU-plan for cirkulær økonomi – men vil have producenter med 

Hver tiende virksomhed inden for genbrug har rejst rødt flag i regnskabet 

Flere tiltag kan give genanvendelsen et gevaldigt løft i tre sektorer

Skjulte plaststrømme tyder på minimal genanvendelse i tre danske brancher 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs