CleantechWatch

Svensk firma med H&M ombord satser stort på ny teknologi til genanvendelse af bomuld

Det svenske firma Re:newcell går med en ny teknologi til kemisk genanvendelse af bomuld efter at kunne oparbejde 250.000 tons tekstiler om året i 2025. Med i ejerkredsen er H&M, som sidst i marts lancerer en kjole lavet af materialet.

Foto: PR / Re:newcell

Udsigten til separat indsamling af tekstiler i alle EU-lande fra 2025 råber på nye genanvendelsesløsninger, hvis ikke markedet skal oversvømmes i mio. tons aflagte tekstiler – men den svenske virksomhed Re:newcell mener nu at have fundet en løsning på i hvert fald bomulds-delen, skriver Ingeniørens nichemedie Wastetech.

Re:newcell arbejder med kemisk genanvendelse af bomuld, og til foråret vil tøjfirmaet H&M, som er en del af ejerkredsen, lancere en kjole i 100 butikker baseret på den nye teknologi, hvor mekanisk genanvendelse suppleres med en kemisk nedbrydelse til en cellulosepulp, der ifølge Wastetech kan oparbejdes til samme kvalitet som jomfrueligt materiale frem for at blive downcycled.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs