CleantechWatch

Minister vil bryde monopol på indsamling af genbrugsegnede hvidevarer

For at øge genbrugsgraden af hårde hvidevarer vil miljøminister Lea Wermelin (S) lade godkendte reparatører indsamle elektronikaffald. Lovforslaget skal behandles til marts, men møder allerede ros i branchen, skriver nichemediet Wastetech.

Foto: Presse/ARC

Miljøminister Lea Wermelin (S) vil gøre op med producenternes monopol på at indsamle affald og foreslår, at særlige certificerede reparatører skal have lov til at indsamle elektronikaffald som vaskemaskiner, køleskabe og andre hårde hvidevarer for at fremme genbrugsgraden, skriver nichemediet Wastetech.

"Det giver mulighed for at indsamle mere forsigtigt, så mere kan genbruges," siger miljøministeren til mediet.

Lovforslaget skal først fremsættes i næste måned, men det møder allerede nu opbakning i branchen, der har klaget over, at det er svært at genbruge de omkring 30 pct. af skrottede hårde hvidevarer, der stadig fungerer, eller som kunne være blevet repareret og herefter genbrugt.

Reparatørerne skal ifølge det nye lovforslag leve op til den europæiske Cenelec-standard, der skal sikre kvalitet og sporbarhed i produkterne, skriver Wastetech.

Tusindvis af genbrugs-egnede hvidevarer smides ud hvert år

EU vil forlænge levetid på vaskemaskiner 

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job