Assens Forsyning øger miljøkrav til affaldshåndtering – og sparer 500.000 kr.

Et nyt udbud af opgaven med efterbehandling af kildesorteret affald på Assens Forsynings genbrugspladser giver bedre miljø til en billigere pris.
Foto: PR / Assens Forsyning
Foto: PR / Assens Forsyning

Øgede miljøkrav går hånd i hånd med besparelser i et nyt udbud om behandling af affald på genbrugspladserne i Assens Forsyning. Det skriver det lokale medie Folkebladet i Assens Kommune.

EU-udbuddet omhandler 15 sorteringer – herunder plast – og stiller ekstraordinært hårde miljøkrav til virksomhederne, der har skrevet under på, at plastaffaldet alene bliver slutbehandlet i EØS-lande, hvilket skal forhindre affaldet i at finde vej til fattige lande med lavere miljøstandarder.

"Vi har ikke kendskab til, at det er sket med affald fra Assens Forsynings genbrugspladser, men for at gardere os imod det, har vi nu taget de nødvendige forholdsregler," fortæller drifts-og affaldschef Søren Rasmussen til mediet.

Enkelte fraktioner er blevet dyrere at behandle end i det forudgående udbud, men samlet set opnår forsyningsselskabet en årlig besparelse på 500.000 kr. med det nye udbud, der løber i to år med option på yderligere ét år.

Assens Forsyning skruer ned for spildevandstaksterne

Fynsk kloakprojekt genoptages efter konkurs hos entreprenør 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også