CleantechWatch

Dansk Affaldsforening: Rammer for producentansvar skal på plads inden 2023

Dansk Affaldsforening er godt tilfreds med Miljøstyrelsens udspil til at standardisere den landsdækkende affaldshåndtering. Men de nye krav kræver massiv planlægning, og derfor skal rammerne for producentansvaret og den nye organisering hurtigst muligt på plads, lyder det.

I Danmark, som er et af de eneste EU-lande uden udvidet producentansvar på emballage, har man hidtil smidt al plast i spanden, men i andre lande har man valgt at opdele det mellem emballage og andet plastmateriale. | Foto: Jakob Boserup

Krav om at standardisere affaldsindsamlingen på tværs af kommunegrænser skal tænkes sammen med EU-kravet om udvidet producentansvar på emballage, som senest i 2025 skal være implementeret på dansk jord.

Det er meldingen fra Dansk Affaldsforening, som i øvrigt bakker fuldt op om Miljøstyrelsens udspil til en fremtidig husstandsindsamling af – med få afvigelser – mindst syv affaldsfraktioner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job