CleantechWatch

Dansk Affaldsforening: Rammer for producentansvar skal på plads inden 2023

Dansk Affaldsforening er godt tilfreds med Miljøstyrelsens udspil til at standardisere den landsdækkende affaldshåndtering. Men de nye krav kræver massiv planlægning, og derfor skal rammerne for producentansvaret og den nye organisering hurtigst muligt på plads, lyder det.

I Danmark, som er et af de eneste EU-lande uden udvidet producentansvar på emballage, har man hidtil smidt al plast i spanden, men i andre lande har man valgt at opdele det mellem emballage og andet plastmateriale. | Foto: Jakob Boserup

Krav om at standardisere affaldsindsamlingen på tværs af kommunegrænser skal tænkes sammen med EU-kravet om udvidet producentansvar på emballage, som senest i 2025 skal være implementeret på dansk jord.

Det er meldingen fra Dansk Affaldsforening, som i øvrigt bakker fuldt op om Miljøstyrelsens udspil til en fremtidig husstandsindsamling af – med få afvigelser – mindst syv affaldsfraktioner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs