Roskilde tager hul på sortering af plast fra næste år

Ved den seneste sorteringsplan blev kildesortering af plast udskudt, men nu har Klima- og Miljøudvalget i Roskilde Kommune vedtaget, at Roskilde alligevel starter forsøg med at få sorteret plastaffald fra næste år. En permanent ordning kan være på plads året efter.
Foto: Dansk Affaldsforening/PR
Foto: Dansk Affaldsforening/PR

Roskilde Kommune vil fra foråret 2020 starte et pilotprojekt op for indsamling af plastaffald i kommunen. Det skriver Roskilde Avis.

Kildesortering af plast blev udskudt, da kommunen for et par år siden lavede ny sorteringsplan. Mens et enigt byråd har igangsat kildesortering af papir, metal, glas, madaffald og restaffald, har plastikken indtil videre ladet vente på sig – og der var lagt op til, at der skulle gå fire år, inden det kom med.

Det har Klima- og Miljøudvalget nu ændret på ved at sige ja til et forslag fra Radikale og Enhedslisten om at undersøge, hvor hurtigt også plast kan komme med i ordningen.

I første omgang tager kommunen derfor hul på et pilotprojekt for indsamling af plast i foråret, mens en permanent ordning ifølge Roskilde Avis ventes at kunne være gennemført året efter.

Dansk Affaldsforening: Reduceret plastforbrug kræver skærpede krav

Teposer indeholder store mængder mikroplast

Dansk plastaffald ender ad omveje i Asien 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også