CleantechWatch

Logstor vil genanvende isoleringsskum

Gennem et nyt samarbejde med en række virksomheder og forskere vil rørproducenten Logstor finde metoder til at genanvende skummateriale af polyurethan (PUR), der stort set ikke bliver genanvendt i dag.

Foto: Logstor/PR

Skum-materialet PUR bliver brugt i store mængder til en række produkter som sko, madrasser og rørisolering. Det er bare sjældent, at det bliver genavendt. Det vil et nyt samarbejde nu lave om på, skriver idag.dk

Rørproducenten Logstor er gået sammen med Ecco Sko, Dan-Foam, Tinby, Covestro og HJ Hansen samt forskere fra Teknologisk Institut og Aarhus Universitet om at udvikle helt ny metode til at genanvende PUR.

"Potentielt kan vores projekt resultere i en fremtid, hvor mange tons PUR genanvendes i nye produkter og ikke ender på lossepladser og forbrændingsanlæg. Projektet har et stort vækstpotentiale og vil styrke dansk industris konkurrenceevne globalt. Samtidig vil det positionere Danmark endnu stærkere i forhold til reduktionen af CO2-udledning, cirkulær økonomi og den grønne dagsorden," siger seniorspecialist Anders T. Lindhardt fra Teknologisk Institut til idag.dk

Projektet har mere konkret fokus på at finde metoder, der kan anvende materiale, der ellers går tabt under produktionen af PUR og på genavendelse af decideret PUR-affald.

Innovationsfonden har kastet 11 millioner kroner i projektet.

Udfasning af afgift kan få "kæmpe effekt" for dansk rørproducent

Virksomhedssamarbejde vil gøre byggeriet mere cirkulært  

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs