Aflyst kontrakt tvinger Vestforbrænding til at deponere plastaffald

Landets største affaldsselskab, Vestforbrænding, ved ikke, hvad der skal ske med københavnernes plastaffald i det nye år. Det betyder, at affaldet højst sandsynligt vil blive deponeret i op mod et halvt år.
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Københavns plastaffald kommer til at blive deponeret på en losseplads i Danmark i op mod et halvt år, skriver Ingeniøren.

Det sker, efter landets største affaldsselskab, Vestforbrænding, har annulleret det udbud, der ellers skulle have taget sig af sorteringen af Københavns plastaffald i det nye år. Derfor er der ikke nogen plan for, hvor plastaffaldet skal sendes hen for at blive sorteret og genanvendt.

Vestforbrænding har annulleret udbuddet, efter det over sommeren er kommet frem, at affaldsselskabet ikke har dokumentation for, hvor meget af det plastaffald, de sender til genanvendelse, rent faktisk bliver genanvendt. Affaldsselskabet har ellers lovet københavnerne, at mindst 75 pct. af deres sorterede plastaffald vil blive genanvendt.

Affaldsselskabet når ikke at få en ny plan klar for det nye år, oplyser Vestforbrændings adm. direktør, Peter Basland, til Ingeniøren. Det var oprindeligt den danske transportvirksomhed HCS og det svenske sorteringsanlæg Swerec, der skulle have for sorteringen og genanvendelsen af københavnernes plast.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også