Konstitueret formand ændrer forklaring om fyring af forsyningsdirektør

Til lokalmedie begrundede konstitueret formand afskedigelse med, at direktør var ”oppe i årene”. Nu afviser han alder som en årsag.
Afskediget direktør ønsker ikke at udtale sig i sagen, da der i øjeblikket pågår forhandlinger om vilkårene for hans fratrædelse. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Afskediget direktør ønsker ikke at udtale sig i sagen, da der i øjeblikket pågår forhandlinger om vilkårene for hans fratrædelse. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Årstallet på fødselsattesten er ikke blandt årsagerne til fyringen af den mangeårige direktør i Sorø Forsyning Anders Johansen fredag i sidste uge.

Det siger konstitueret formand Mogens Schwensen (K) til CleantechWatch.

Forklaringen er dermed en anden end den, han gav ifølge Sjællandske Nyheder tirsdag. Her begrundede Mogens Schwensen blandt andet beslutningen med 65-årige Anders Johansens alder. 

”Han er oppe i årene, og vi starter nu på tiårsplan med separatkloakering for 391 mio. kr. i spildevandsplanens tillæg 6,” sagde han med henvisning til forsyningsselskabets nye strategiplan, der trådt i kraft fra årsskiftet. 

Men nu afviser Mogens Schwensen altså, at Anders Johansens alder har spillet ind i beslutningen.

”Nej, der er ikke noget med det. Det handler kun om, at vi skal have den rette profil i den her kommende tiårsperiode. Det er det eneste,” siger Mogens Schwensen, der om udtalelsen i Sjællandske Nyheder tilføjer:

”Jeg kan ikke huske, at jeg sagde det sådan.”

Hvis det ikke er på grund af hans alder, så hvad er det da ved Anders Johansens profil, der gør, at det er bedre at få en anden ind?

”Det er i bund og grund hans faglige profil. Det handler om, at der skal være lidt mere tyngde i nogle andre emner, end hvad der har været. Det er det, vi mener i bestyrelsen.”

Kan du uddybe det? Tyngde i hvilke emner? 

”Jeg kan ikke sige andet end det. Jeg er nødt til at sige, at det er et lukket møde (fredag d. 5 januar, red.), så jeg kan ikke sige så meget andet end det.” 

Jeg spørger, fordi du i Sjællandske henviser til Anders Johansens alder på spørgsmålet om fyringen, hvilket du nu afviser. Så kan du ikke sige, hvad der så er grunden til, at I ønsker en ny profil?

”Jeg kan bare sige, at han ikke er den helt rette profil til vores forsyningsselskab og til at gennemføre planen (strategiplanen, red.) for de næste ti år,” siger Mogens Schwensen.

CleantechWatch har være i kontakt med Anders Johansen, der havde sidste arbejdsdag som direktør i Sorø Forsyning mandag d. 8. januar. Han ønsker ikke at udtale sig i sagen, da der i øjeblikket pågår forhandlinger om vilkårene for hans fratrædelse.

”Jeg har ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt,” siger han.

Formand gik i protest

Beslutningen om at fyre Anders Johansen, der har været ansat i Sorø Forsyning i mere end 13 år, blev truffet på et bestyrelsesmøde fredag.

Fyringen fik efterfølgende formand Susanne Borggaard (NB) til at meddele, at hun ønsker at forlade formandsposten og bestyrelsen i forsyningsselskabet helt. Over for Sjællandske Nyheder efterlyste Susanne Borggaard med egne ord en ”rimelig” begrundelse for fyringen, der ifølge den nu afgående formand vil koste forsyningen 2,8 mio. kr. i kompensation til Anders Johansen. 

Susanne Borggaards beslutning om at forlade bestyrelsen betyder, at hidtidig næstformand Mogens Schwensen nu er konstitueret som formand. 

”Det kom meget bag på mig,” siger Mogens Schwensen om Susanne Borggaards udmelding.

”Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville ske.”

Planen er, at der først skal laves en ny konstituering i kommunalbestyrelsen i ejerkommunen Sorø, inden en ny, permanent formand for Sorø Forsyning kan blive udpeget på en ekstraordinær generalforsamling.

Ifølge Mogens Schwensen er der endnu ikke sat dato for generalforsamlingen, men den vil finde sted ”snart”, siger han.

Stiller du selv op som formand?

”Det gør jeg mig overhovedet ikke nogen tanker om. Lige nu har jeg travlt med at få samlet op på det her og få det til at fungere, så hverdagen kan fortsætte. Men når der kommer generalforsamling, så kan man jo teoretisk forestille sig alt muligt,” siger Mogens Schwensen. 

Sorø Forsyning-koncernen, der er eget fa tæller selskaberne Sorø Spildevand, Sorø Vand og Sorø Forsyningsservice.

Samlet står Sorø Forsyning for driften af fem renseanlæg inklusiv kloaksystemer samt en række vandværk med tilhørende vandledningsnet med ca. 3.300 tilkoblede ejendomme i Sorø Kommune.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også