Kalundborg Forsyning beder borgere om hjælp til at holde på vandet

Borgere, der vælger at koble sit regnvand fra afløbssystemet, vil Kalundborg Forsyning tilbagebetale 40 pct. af tilslutningsbidraget til. 
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

Hold på regnvandet, hjælp forsyningen med at undgå oversvømmelser og få 40 pct. af tilslutningsbidraget tilbage. 

Sådan lyder det fra Kalundborg Forsyning, hvis afløbssystemer i Ubby og Jerslev har svært ved at følge med, når der falder store mængder regn, hvilket leder til oversvømmelser, skriver Ugeavisen Kalundborg

Derfor opfordrer projektleder og kloakmester Heidi Braae på vegne af Kalundborg Forsyning borgerne til at beholde det regn, der falder på deres egen grund i stedet for at lede det ind i afløbssystemet, hvilket allerede er en gennemprøvet løsning, som anvendes andre steder. 

Vælger borgerne at koble sit regnvand fra afløbssystemet, lover forsyningsselskabet at tilbagebetale 40 pct. af tilslutningsbidraget, baseret på taksten for 2023, som svarer til 26.500 kr., hvilket udgør en økonomisk tilskyndelse, som ikke kun gælder for forbrugerne.

”Alle, der bor i Kalundborg Kommune i fælleskloakerede områder, kan tage imod dette tilbud,” siger Heidi Braae til mediet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også