Heunicke kritiseres for håndtering af trussel mod grundvand

Miljøministeren vil vente på ny kortlægning, inden regering skrider ind over for tiltagende forurening af grundvandet. 
Magnus Heunicke efterspørger nu en kortlægning for vandområdet. | Foto: Jonas Olufson
Magnus Heunicke efterspørger nu en kortlægning for vandområdet. | Foto: Jonas Olufson

Miljøminister Magnus Heunicke (S) opfatter ifølge eget udsagn rent drikkevand som værende en af sine hovedopgaver, men der er flere uenige med ham om og kritiserer ham for sin håndtering heraf. 

Det skriver Information

Til trods for, at det gentagne gange har lydt fra branchen, har det danske drikkevand er truet, så tøver ministeren med at skride til handling, da han mener, at der først er brug for ”at finde ud af, præcis hvilken indsats der skal til”, hvorfor han først ønsker en kortlægning, før han handler. 

Her kalder professor emeritus ved GEUS Jens Christian Refsgaard ministerens handlinger for en afvejning mellem hensyn til drikkevandet og hensyn til lodsejerne eller landbruget med overvægt mod sidstnævnte, mens Danmarks Naturfredningsforening pure afviser behovet for yderligere undersøgelser.

Også fra politisk hold bliver der rynket på næsen over forhalinger, hvor miljøordfører for SF, Carl Valentin, undrer sig over, at for et knap et år siden indgik valgløfter for drikkevand på et oplyst grundlag, men at der altså nu ifølge miljøministeren ikke findes et. Hos De Radikale kalder miljøordfører Zenia Stampe Magnus Heunickes planer om en kortlægning for en ”syltekrukke”. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også