Rewater-projekt udfordret af nyt stop for blandingszoner

En fortsat sløjfning af nye tilladelser til at udlede vand indholdende stoffer over grænseværdierne til vandområder er dårligt nyt for nyt renseanlæg i Aarhus. 
Det ny renseanlæg Rewater kommer til at ligge på Tangkrogen i Aarhus. | Foto: Aarhus Rewater/PR
Det ny renseanlæg Rewater kommer til at ligge på Tangkrogen i Aarhus. | Foto: Aarhus Rewater/PR

Det er dårligt nyt for det aarhusianske projekt Rewater, et nyt og moderne rense- og ressourceanlæg til behandling af spildevand, at Miljøstyrelsen har valgt at suspendere dele af vejledninger om udledning af miljøfarlige forurenede stoffer til vandmiljøet.

Miljø- og Fødevareklagenævnet fastslået, at der i modsætning til tidligere tilladte blandingszoner ikke må udledes stoffer over grænseværdierne til vandområder, hvor grænseværdien for de pågældende stoffer allerede er overskredet, hvilket kan betyde, at Rewater ikke kan realiseres, skriver Watertech

Af dagsordenen for dagens møde i Magistraten i Aarhus fremgår det, at uden den suspenderede vejledning har landets miljømyndigheder ikke mulighed for at give udledningstilladelser, hvilket kan få sagsbehandlingen til at gå i stå for Rewater. 

”Hvis det viser sig, at der ikke kan meddeles udledningstilladelse til Rewater, har Miljøstyrelsen givet udtryk for, at man ikke kan forvente at kunne anvende undtagelsesbestemmelse for fravigelse af miljømålet (...). I så fald vil ReWater ikke kunne realiseres,” skriver kommunen i en indstilling til Magistraten. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også