Vandværk vil uddanne unge i vandhåndtering

Bestyrelsen i Øster Hornums Vandværk har besluttet at sætte vand på skoleskemaet for at oplyse om, hvordan man passer på vandet. 
Foto: Pr
Foto: Pr

Øster Hornums Vandværk har en ny post, når årsregnskabet skal laves. Det regner nemlig med at bruge mellem 20.000-30.000 kr. på et projekt, der løber frem til 2025, og som skal uddanne mellemtrinene i den lokale folkeskole i at passe på vandet. 

Det skriver Danske Vandværker

’’Egentligt startede det hele med, at vi undrede os over, at der er så relativt få personer, der går op i deres drikkevand og dets kvalitet. Det ene førte til det andet, og snart havde vi en ide om, at vi kunne uddanne eleverne på skolens mellemtrin til at blive lokale vandambassadører. På den måde kunne vi også snige os ind ad bagdør til forældrene”, fortæller Per Lyngberg-Andersen, sekretær i vandværksbestyrelsen, til mediet. 

Her indgår blandt andet undervisningsmaterialet ”Vand i skolen” fra firmaet DVN, ligesom eleverne har været på besøg på vandværket, hvor næstformand Jan Møller oplevede en stor spørgelyst blandt eleverne. 

Undervisningen er tilrettelagt, så fjerdeklasserne får et basisforløb og sjetteklasserne et udvidet forløb.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også