Venstre stiller sig skeptisk over for nyt milliarddyrt rensningsanlæg i Hørsholm

Sammenlægningen af fire rensningsanlæg i Nordsjælland vil ifølge lokalpolitikere koste dyrt for både miljø og borgere. 
Foto: Aalborg Forsyning //pr
Foto: Aalborg Forsyning //pr

Alternativer til at CO2-belastende nyt og milliarddyrt rensningsanlæg i Hørsholm, som skal sammenlægge renseanlæggene i Allerød, Rudersdal, Furesø og Hørsholm, skal undersøges, så man sikrer en løsning, der både er mere miljøvenlig og økonomisk fordelagtig for området og borgerne.

Det skriver Jacob Schulze (V), medlem af Klima-og miljøudvalget, og Ann Lindhardt (V), gruppeformand, og medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse, i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis

Kritikken lyder, fordi de to politikere mener, at anlægget, som udarbejdes i et samarbejde mellem Novafos og Hørsholm Kommune, både har en tung CO2-belastning, og med en pris på en mia. kr. udløser det også store ekstraudgifter for borgerne, lyder det fra politikerne. 

De ønsker derfor, at det nye renseanlæg skal politisk diskuteres og behandles og ikke blot være en efterretningssag. Samtidig foreslår de i stedet at opføre et naturrenseanlæg, som blandt andet undgår CO2-belastning fra rørlægning og massive opgravninger i Nordsjælland og bevarer landskab og naturintegritet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også