Kommune vedtager indsatsplan for at beskytte grundvand

Indsatsplanen indebærer blandt andet, at kommunen indskrives som medansvarlig for pesticidindsatsen angående information og dialog med lodsejere om risikoen ved brug af sprøjtemidler.
Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Vandet i Halsnæs Kommune er generelt af høj kvalitet, men det kræver et fortsat fokus at vedholde den tilstand. Derfor har et enigt byråd i kommunen vedtaget en indsatsplan for grundvandsbeskyttelsen, skriver Sjællandske Nyheder

”Vi har en god ressource i forhold til grundvand. Der skal være gode mængder og god kvalitet. Nu har vi en indsatsplan med handlinger og indsatser. Det er godt for vandværket, og der forelægger nu en god plan for, at der fortsat skal være rent grundvand i Halsnæs,” siger næstformand Tommy Frøslev (S) fra Udvalget for Klima, Natur og Miljø, der fremlagde planen, til mediet. 

Det er et øget fokus på at analysere for indhold af giftige stoffer i grund og drikkevand, som har banet vejen for, at kommunen nu vil skærpe sit fokus på at beskytte det. 

Med planen indskrives kommunen som medansvarlig for pesticidindsatsen angående information og dialog med lodsejere om risikoen ved brug af sprøjtemidler.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også