Forsyning påtager sig ansvaret for at tørlægge sø

Halsnæs Forsyning erkender blankt, at det var deres skyld, da en beskyttet sø blev drænet på grund af grundvandssænkning , skriver Frederiksborg Amts Avis. 
Arkivfoto.
Arkivfoto.

Det er trods alt ikke så ofte, at man ser en ellers velfungerende sø drænet. Det var ikke desto mindre tilfældet i oktober sidste år, da fisk og krebsedyr kunne ses gispende på søbunden af en beskyttet sø nær Konvalvej i Hundested.

Nu erkender Halsnæs Forsyning blankt, at det var deres fejl, at søen blev tørlagt. Det skete i forbindelse med boligbyggeriet Lynæs Søpark med 51 rækkehuse, der skal opføres i det bakkede Højbjerg-område. Det skriver Frederiksborg Amts Avis 

Byggeriet medførte også, at der skulle omlægges 100 meter kloakledning nær søen, hvilket ville medføre en mindre grundvandssænkning. Det havde forsyningen også fået tilladelse til af Halsnæs Kommune, men ved en fejl blev grundvandet blev sænket så meget, at det endte med at blotlægge søbunden.

”Det er vores skyld. Vi lægger os fladt ned. Halsnæs Forsyning og vores entreprenør er under arbejdet med at flytte en kloakledning utilsigtet kommet til at sænke vandstanden i søen,” siger Victoria Plum, chef for Plan, Projekt og Forretningsudvikling i Halsnæs Forsyning til Frederiksborg Amts Avis.

Så snart problemet blev opdaget, blev der pumpet vand tilbage i søen, og både søen og dyrelivet har det igen godt, lyder det fra Halsnæs Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også