Trods millioninvesteringer plages kommune fortsat af overløb

Din Forsyning har over de seneste ti år investeret millioner i seperatkloakering i Varde Kommune. Men manglende handling fra husejere er stadig skyld i overløb og forurening. 
Foto: Københavns Kommune/pr
Foto: Københavns Kommune/pr

I godt ti år har forsyningsselskabet Din Forsyning investeret flere hundrede mio. kr. i at seperatkloakere Varde Kommune for at sikre kloakrørene mod større mængder regn og forhindre overløb af urenset spildevand til kommunens åer og vandløb, men manglende handling fra husejere betyder, at kommunen fortsat plages af overløb. 

Det skriver Jydske Vestkysten. 

Når et forsyningsselskab seperatkloakerer, er det husejernes eget ansvar at koble sig på de nye ledninger på vejen, men i Varde Kommune mangler adskillige husejere trods varsling og påbud fortsat at gøre dette, viser en aktindsigt, som Jydske Vestkysten har fået. 

Det betyder, at vandledningerne under store regnfald løber over, og at spildevand derfor løber ud i nærliggende åer og vandløb – trods forsyningsselskabets forsøg på at stoppe netop dette. 

”Jeg ville ønske, at alle husstande efterkom, hvad kommunen skrev til dem, så vi kan få adskilt systemerne. Det er derfor, vi seperatkloakerer, så vi ikke hælder opspædet spildevand ud i vandløbene,” lyder det fra Henrik Nissen, der er afdelingsleder for projekt spildevand i Din Forsyning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også