Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

”Uregelmæssigheder” i et jysk forsyningsselskab, et opkøb i plastgenanvendelsesindustrien og en tysk/dansk inspirationstur i vandsektoren er nogle af de ting, der har præget ugen, der gik på CleantechWatch.
Foto: Ringkøbing-Skjern Forsyning
Foto: Ringkøbing-Skjern Forsyning

Det kom ikke som et chok for formand i Ringkøbing-Skjern Forsyning, Lennart Qvist, at det har været nødvendigt at iværksætte en ekstern advokatundersøgelse og i samme forbindelse sende en medarbejder hjem, fortalte han onsdag i et interview med CleantechWatch.

Forsyningsformanden har nemlig i sin tid på posten fået flere henvendelser fra ”nogen”, der har givet udtryk for en vis undren over den måde, selskabet arbejder på, fortalte han desuden.

Anledningen til den udtalelse er en sag om ”uregelmæssigheder” i forbindelse med forsyningsselskabets valg af leverandører, der i høj grad har præget den seneste uge.

At der er ting, der angiveligt ikke er foregået helt efter bogen, er kommet frem gennem forsyningsselskabets whisteblowerordning og har altså fået Ringkøbing-Skjern Forsyning til at hjemsende en – ifølge CleantechWatchs oplysninger – ledende medarbejder og samtidig søsætte en advokatundersøgelse af forholdene i forsyningsselskabet.

I en helt anden boldgade har ugen også budt på et opkøb i plastgenanvendelsesindustrien. Den norsk-ejede plastgenanvender Zirq Solutions meddelte fredag, at virksomheden har købt danske Letbek, der fremstiller produkter i genanvendt materiale.

Med opkøbet håber Zirq Solutions, der indsamler og genbruger råvarer fra blandt andet life science- og energisektoren, at nå rundt om hele værdikæden og samtidig eksekvere på sine europæiske ekspansionsplaner.

”Købet af Letbek giver store nye muligheder,” lød det fredag fra adm. direktør i Zirq Solutions, Thomas Mørch.

I vandsektoren har ugen budt på en tysk inspirationstur til Danmark, der blandt andet har afsløret, at der er et stort eksportpotentiale af digitale løsninger til den tyske vandsektor.

Dét er nemlig et område, hvor Danmark er langt fremme, mens vores tyske naboer halter noget bagefter, lød det mandag fra Candy Eichmann, der er chef for forbrugermålinger og -fakturering i det tyske vandselskab Wasserverband Strausberg-Erkner i forbindelse med en tysk delegations besøg i Danmark.

”Jeg tror, at meget af den danske teknologi kan være med til at løse nogle af udfordringerne på vandområdet i Tyskland,” fortalte Candy Eichmann.

Anonym henvendelse til forsyning peger på ”uregelmæssigheder” i valg af leverandører

Norsk-ejet plastgenanvender køber danske Letbek

Forsyning hjemsender medarbejder og iværksætter advokatundersøgelse

Den tyske vandsektor efterspørger dansk digitalisering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også