Jysk virksomhed klar med biologisk renseanlæg til olieproduktion

Ørsted-datterselskabet Danish Oil Pipe har siden 2019 arbejdet på et biologisk renseanlæg til olieproduktion, der kan rense spildevandet så rent, at Fredericia Spildevand kan modtage det.
Foto: Fredericia Spildevand
Foto: Fredericia Spildevand

Den Fredericia-baserede virksomhed Danish Oil Pipe, der er datterselskab til Ørsted, er ved at lægge sidste hånd på et biologisk renseanlæg, der ved hjælp af naturligt forekommende bakterier kan rense spildevand fra olieproduktionen i den danske del af Nordsøen ved raffinaderiet Cross Bridge Energy.

Anlægget er det hidtil største af sin slags i Norden og kan rense vandet så rent, at vandselskabet Fredericia Spildevand ”problemfrit” kan modtage det, skriver Fredericia Dagblad.

Danish Oil Pipe har siden 2019 arbejdet på løsningen i samarbejde med Fredericia Kommune, Fredericia Spildevand, DTU og virksomheden Suez, og nu mangler kun en miljøgodkendelse fra Miljøstyrelsen, som med al sandsynlighed lander snart, så anlægget kan komme i bruge fra årsskiftet, fortæller direktør i Danish Oil Pipe, Lars Bach.

”Vores mål har hele tiden været at nå frem til, at vi kan leve op til de krav, Fredericia Spildevand stiller for, at de kan modtage vores spildevand, og det er lykkedes nu,” siger Lars Bach videre til Fredericia Dagblad.

Jysk anlæg klar til at lave spildevand om til drikkevand

Efter negativ trivselsrapport: Fredericia Spildevand har sat navn på direktør

Spildevandsselskab skal have ny direktør og økonomichef efter rapport om dårlig trivsel

Fredericia Spildevand går med i brændstofprojekt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også