Spildevandsslam giver lugtgener på Vestbornholm

Der køres i denne uge spildevandsslam fra Rønne Renseanlæg ud på markerne, hvilket i sommervarmen giver lugtgener. Forsyningsdirektør håber, at det bliver sidste gang.
Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Adm. direktør i Bornholms Energi og Forsyning Claus Andersen beklager meget lugtgenerne i forbindelse med spredning af spildevandsslam fra Rønne Renseanlæg på landbrugsjord i indeværende uge. Det skriver Bornholms Tidende.

”Vi arbejder hårdt på, at det vil blive sidste gang med denne type af problemer,” siger Claus Andersen i en pressemeddelelse.

Han fortæller videre, at forsyningsselskabet siden sidste sommer har arbejdet med en ny måde at behandle slammet på, som gav gode resultater i efteråret 2021 og i marts.

”Vi kan dog nu konstatere, at dette ikke er tilstrækkeligt i varmt vejr,” siger han og tilføjer, at selskabets rådgivere mandag vil komme med anbefalinger til en permanent løsning på Rønne Renseanlæg.

I indeværende uge bliver der ifølge avisen kørt spildevandsslam ud i Knudsker, Ringeby og Vestermarie samt på Rømeregårdsvej i Rønne.

Novo Nordisk Fonden tildeler millionbeløb til spildevandsprojekt

Aquagreen sikrer sig ny kapitalindsprøjtning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også