CleantechWatch

Spildevandsslam giver lugtgener på Vestbornholm

Der køres i denne uge spildevandsslam fra Rønne Renseanlæg ud på markerne, hvilket i sommervarmen giver lugtgener. Forsyningsdirektør håber, at det bliver sidste gang.

Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Adm. direktør i Bornholms Energi og Forsyning Claus Andersen beklager meget lugtgenerne i forbindelse med spredning af spildevandsslam fra Rønne Renseanlæg på landbrugsjord i indeværende uge. Det skriver Bornholms Tidende.

”Vi arbejder hårdt på, at det vil blive sidste gang med denne type af problemer,” siger Claus Andersen i en pressemeddelelse.

Han fortæller videre, at forsyningsselskabet siden sidste sommer har arbejdet med en ny måde at behandle slammet på, som gav gode resultater i efteråret 2021 og i marts.

”Vi kan dog nu konstatere, at dette ikke er tilstrækkeligt i varmt vejr,” siger han og tilføjer, at selskabets rådgivere mandag vil komme med anbefalinger til en permanent løsning på Rønne Renseanlæg.

I indeværende uge bliver der ifølge avisen kørt spildevandsslam ud i Knudsker, Ringeby og Vestermarie samt på Rømeregårdsvej i Rønne.

Novo Nordisk Fonden tildeler millionbeløb til spildevandsprojekt

Aquagreen sikrer sig ny kapitalindsprøjtning

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs