Vandcenter Djurs indvier nyt vandværk i Greenå

Frem for at blive ved med at renovere har Vandcenter Djurs taget beslutningen om i stedet at bygge nyt.
Foto: Vandcenter Djurs
Foto: Vandcenter Djurs

Indsatsplaner og udsigten til renoveringsudgifter i millionklassen blev årsagen til, at Vandcenter Djurs har valgt at bygge sit nye Sostrup Vandværk i Grenå frem for fortsat at lappe på det eksisterende.

Det skriver Danske Vandværker.

”Det nytter ikke noget at bruge flere millioner på at renovere et gammelt vandværk, der alligevel synger på sidste vers. I vores tilfælde skulle vi investere 20 mio. kr. på vandværket og yderligere 15 mio. kr. til BNBO og indsatsplaner i forbindelse med grundvandsbeskyttelse,” lyder det fra Vandcenter Djurs’ direktør Henrik Harregaard Jordalen til brancheorganisationen.

Ved at bygge nyt reducerer selskabet udgiften til grundvandsbeskyttelse væsentligt, da den nye kildeplads ved skovene omkring Sostrup Slot i forvejen står meget uberørt, ligesom der er god signalværdi til lodsejerne i selv at lede efter alternativer til BNBO’erne på god landbrugsjord, lyder det videre.

Det nye vandværk har kostet 50 millioner kroner, men det fremtidssikrer også vandforsyningen. Forsyningssikkerheden er nemlig vigtig, da Djurslands placering gør, at det er svært at spørge naboer om hjælp, hvis vandforsyningen skulle begynde at blive besværet.

Aquadjurs satser på mere samarbejde

Vandformands forsvarstale puster til bitter strid i forening

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også