Roskilde-vandværker skuffede over kommunens drikkevandsplan

Roskilde Kommune får hård kritik af en håndfuld lokale vandværker for ikke at inddrage deres input til en ny indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.
Foto: Jyllinge Vandværk/PR
Foto: Jyllinge Vandværk/PR

Fem lokale vandværker i Roskilde Kommune mener, at de høringssvar, værkerne har indsendte til kommunen i forbindelse med en indledende høringsperiode til en nye drikkevandsplan, ikke bliver taget alvorligt.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

”De forslag, vi gang på gang har skrevet ind i de forskellige planudkast, er konsekvent efter hvert møde blevet slettet af forvaltningen. Vi står tilbage med det indtryk, at forvaltningen fra start slet ikke har ønsket en dialog,” siger bestyrelsesmedlem Morten Aagreen fra Jyllinge Vandværk til mediet.

Kommunen har nu sendt planen i endelig høring, efter at vandværkerne i halvandet år gennem skriftlige svar og møder med kommunen har forsøgt at påvirke indholdet i indsatsplanen - ifølge dem selv altså uden held.

Sjællandske Nyheder har foreholdt kritikken af forvaltningen og planen for formanden for klima- og miljøudvalget, Jonas Plaudan (EL), der tager mener, at udspillene fra vandværkerne ikke har været tiltrækkelig konkrete.

Vand-formand: Der er ingen lette løsninger på Fanø

Mangel på drikkevand aflyser nye udstykninger i Nørresundby

For store krav: Lille vandværk vil gerne overtages

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også