CleantechWatch

33 mio. liter spildevandsudslip leder til ny praksis ved NK-Forsyning

En teknisk fejl førte til, at 33 mio. liter fortyndet spildevand blev udledt til en å ved Næstved. NK-Forsyning har efterfølgende ændret praksis for, hvordan de overvåger sparebassiner og overløb.

Foto: Casper Dalhoff/JPA

Et tilstoppet afløb og en fejl i den elektroniske overvågning af et sparevandsbassin betød, at 33 mio. liter fortyndet spildevand i løbet af flere måneder løb ud i Fladså ved Næstved.

Det skriver Effektivt Landbrug.

”Der var desværre sket nogle tekniske fejl. På et sparebassin er en klap blevet åbnet op på grund af nogle affaldsprodukter, og derudover har den elektroniske overvågning ikke virket og ikke givet besked om det, så det er stået på relativt længe,” siger Niels Hav Hermansen, der er teamleder i Center for Plan og Miljø ved Næstved Kommune til mediet.

Som følge af hændelsen har NK-Forsyning fået en anden praksis for, hvordan selskabet overvåger sparebassiner og overløb, lyder det fra Niels Hav Hermansen.

Han tilføjer, at da udslippet blev opdaget, fik det ”hurtigt konsekvenser”, hvor kommunen blandt andet sammen med NK-Forsyning har fået Niras til at lave en undersøgelse af, hvordan det har påvirket vandløbet.

33 millioner liter spildevand endte i å

NK og SK Forsyning endelig klar med fælles selskab

Spildevand fra NK Forsyning kan erstatte Affald Plus’ forbrændingsvarme

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs