CleantechWatch

Californiens guvernør truer med at skrue ned for vandforsyningen

Borgerne i Californien bruger stadig for meget vand, siger guvernør efter møde midt i tørke i den amerikanske delstat.

I den californiske by Mendocino steg vandforbruget i marts med næsten 19 pct. Måneden viste sig at blive en af de tørreste i den amerikanske delstats historie. | Foto: Haven Daley/Ritzau Scanpix

Californiens guvernør, Gavin Newsom, siger mandag, at han vil indføre strikse begrænsninger på vandforbruget i delstaten, hvis ikke borgere og virksomheder selv bliver bedre til at spare på vandet.

Newsom har udstedt ultimatummet efter et møde med flere af Californiens største vandforsyningsselskaber. Det kommer forud for, hvad eksperter frygter kan blive endnu en varm og tør sommer i hælene på mere end tre års tørke i delstaten.

”Hvert eneste vandforsyningsselskab i delstaten er nødt til at gøre mere for at fortælle om nødsituationen med tørke og implementere vandbesparelsestiltag,” siger Newsom i en tale.

”Californierne har gjort meget for at ændre forbruget siden den seneste tørke, men vi har på det seneste registreret et øget vandforbrug. Vi er alle nødt til at blive mere bevidste omkring, hvordan vi får hver en dråbe til at tælle.”

De seneste års tørke har efterladt store dele af Californiens naturområder knastørre. Det har ført til en stigning i antallet af skovbrande, hvoraf flere har været usædvanligt voldsomme.

Den californiske guvernør foreslår blandt andet, at borgerne sparer på vandet ved at tage kortere bade, vaske tøj mindre hyppigt og vande deres plæner mindre.

I byerne Los Angeles, Orange, San Diego, Riverside, San Bernardino og Ventura er borgerne allerede blevet beordret til ikke at vande deres græsplæner og haver mere end to gange om ugen.

Overholdes dette ikke, risikerer man en bøde på 2.000 dollar. Det svarer til 14.000 kr.

Demokraten Gavin Newsom har tidligere opfordret borgerne i Californien til at reducere vandforbruget med 15 pct. Dette har dog vist sig ikke at være nok, siger han mandag.

Guvernøren skal forsøge at sikre sig en ny valgperiode ved midtvejsvalget i november.

Startup vil nedbringe landmænds vandforbrug med 40 pct.

Klimaforandringer som tørke og hedebølge tilføjes til liste over trusler mod Danmark

Global opvarmning over 1,5 grader vil gøre uoprettelig skade

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs