CleantechWatch

Forsyning betaler i stigende grad Aalborg Portland for at aftage restprodukt

Aalborg Forsyning afsætter årligt tusindvis af ton tørret spildevandsslam til fyring på cementfabrikken. Og udgiften for forsyningen stiger år for år.

Foto: Aalborg Forsyning //PR

Som oftest ender spildevandsslammet fra de kommunale forsyningers renseanlæg på markerne hos lokale landmænd, men det er ikke tilfældet hos Aalborg Forsyning, der det seneste årti har omdannet restproduktet til tørret brændsel og efterfølgende betalt cementkæmpen Portland for at afhente det.

Og den øvelse er blevet en gradvis større udgift for Aalborg Forsyning, skriver Klimamonitor.

Ifølge mediet viser en aktindsigt, at forsyningen i perioden 2017-2020 betalte cementfabrikken samlet 4,96 mio. kr. for at aftage det tørrede slam. De penge dækker over en stigning per afhentet ton i perioden, der startede på 257 kr. i 2017, hvilket voksede til 350 kr. i 2018, 358 kr. i 2019 og og slutteligt 367,9 kr. per ton i 2020.

Ole Neerup-Jensen, vand- og spildevandschef hos Aalborg Forsyning, oplyser til mediet, at prisen styres af de tilbud, man får ind på behandlingen af biobrændslet, men medgiver, at ”det kan virke paradoksalt”, at prisen er steget over årene.

”Det kan være, der er andre affaldstyper, som er blevet mere attraktive end vores,” siger han.

Komponentmangel presser fortsat vandmålerkoncern

Aalborg Forsyning sender historisk stor varmepumpe i udbud¨

Reno-Nord kaster millioner efter udvidelse af deponi

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs