Dragør dropper drikkevand: Det er for forurenet

Grundvandet i Dragør Kommune er nu så forurenet, at økonomiudvalget har taget den beslutning at købe rent drikkevand fra Sjælland i stedet.
Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix
Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix

I Dragør Kommune er drikkevandssituationen så alvorlig, at kommunens økonomiudvalg har valgt at beslutte, at drikkevandet skal købes udefra.

Det skriver TV 2 Lorry.

Beslutningen kommer i kølvandet på, at byrådet i Dragør Kommune for et halvt år siden bad rådgivningsselskabet Cowi om at lave en undersøgelse af mulige løsninger, hvilket der således blev stemt om torsdag i sidste uge.

”Her vedtog vi, at vores drikkevand i fremtiden skal komme fra Hvidovre,” siger Dragørs konservative borgmester, Kenneth Gøtterup, til TV 2 Lorry og tilføjer, at det betyder, at prisen på rent drikkevand vil stige fem kroner pr. kubikmeter.

Forurenet vand har været et tilbagevendende problem i Dragør, hvor to vandboringer er allerede helt lukkede efter fund af pesticider og PFOS-rester, som stammer fra skum til brandslukningsøvelser i Københavns Lufthavn, hvorefter stofferne er sivet ned til grundvandet.

Nordic Waste afviser lokale bekymringer for forurening af drikkevand

Fund af pesticider lukker fynsk vandværk midlertidigt

Danva udbygger krav til forbud mod PFAS-stoffer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også