CleantechWatch

Skybrudstunnel får metrolignende dimensioner

En samarbejdsaftale mellem de tre forsyningsselskaber i hovedstadsområdet om en skybrudstunnel er nu underskrevet. Den skal klimasikre mod den øgede mængde skybrud, vi vil se i fremtiden.

Svanemøllen Skybrudstunnel skal afhjælpe oversvømmelser i det nordlige hovedstadsområde ved at opsamle vand fra fire kommuner; Gladsaxe (rød), Gentofte (grøn), København (blå) og et hjørne af Frederiksberg (gul). | Foto: HOFOR A/S

Et nyt, underjordisk milliard-projekt til sikring mod skybrud i hovedstadsområdet bliver nu skudt i gang af de fire kommuner København, Gentofte, Gladsaxe og Frederiksberg. Mellem 2024 og 2030 vil det give gener for både trafikken og beboerne i de berørte lokalområder. Til gengæld vil det medvirke til at forhindre både oversvømmelser og svær forurening af både Utterslev Mose, Emdrup Sø og Øresund.

Svanemøllen Skybrudstunnel bliver landets største af sin art og supplerer en række andre lignende projekter i hovedstadsområdet. Den kommende tunnel får metrolignende dimensioner og vil kunne tilbageholde mere end 100.000 m3 overløbsvand, når den står klar i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Danva udbygger krav til forbud mod PFAS-stoffer

Der er grund til bekymring for dansk miljø og vandkrebsløb som følge af ny opgørelse over PFOS-forurening i Danmark, ifølge Danva-direktør Carl-Emil Larsen, som nu foreslår flere tiltag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job