CleantechWatch

Kæmpefabrik for grøn mobilitet møder massiv miljømodstand

Teslas nye "Gigafactory" møder modstand fra lokale miljøgrupper, efter det er kommet frem, at fabrikken vil bruge store vandmængder. Sagen venter på at komme i retten.

Teslas nye Giga-Berlin-Brandenburg fabrik åbnede i oktober med en technofest med Elon Musk som arrangør. Der er dog endnu ikke rullet en enste Tesla af produktionsbåndet. | Foto: Tesla/PR

Teslas nye kæmpefabrik, der gennem de seneste to er har været under opførelse i Tyskland, møder nu stor modstand fra bekymrede lokale miljøgrupper grundet dens vandforbrug, hvilket har betydet, at fabrikkens planer om at køre den første Tesla-bil ned af produktionsbåndet i november i år er udsat.

Det skriver Finans.

Modstanden skyldes en tvist om et vandpumpeanlæg i den region, fabrikken er placeret i, hvor Tesla kommer til at optage en stor del af den mængde vand, som vandværket kan pumpe ud – mere specifikt 1,4 mio. kubikmeter vand ud af en produktion på i alt 4 mio. kubikmeter vand årligt.

Vandmængden som Teslas Gigafactory kommer til at bruge, bekymrer lokale miljøgrupper, hvor flere nu er gået sammen og har sagsøgt den tyske stats miljøstyrelse, der har godkendt en øget vandlerveringssats for et lokalt vandværk til Tesla-fabrikken, da de ikke mener, at der er tilvejebragt de nødvendige tests for at kunne give tilladelse til den øgede sats.

Tidligere på måneden skulle sagen have været for retten i Frankfurt, men den blev udskudt, og derfor venter Tesla stadig med at kunne sætte produktionen af elbiler til det europæiske marked i gang.

Tesla vil holde tidsplanen på tysk kæmpefabrik trods modstand 

Elon Musk vil åbne Teslas lynladestandere for alle elbiler 

Tesla-topchef kræver grønnere bitcoin for igen at bruge valutaen 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs