Vandpulje forøges med 100 mio. kr. efter massiv kommunal efterspørgsel

Efter mere end 200 ansøgninger fra kommunerne til at forbedre og restaurere vandløb forøges Miljøstyrelsens pulje til ca. 170 mio. kr.
Foto: Mathias Bach Laursen
Foto: Mathias Bach Laursen

En tilskudsordning til at forbedre levevilkår for dyr og planter i og omkring vandløb i den danske natur har oplevet stor efterspørgsel og modtaget over 200 ansøgninger fra kommunerne.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Den stor efterspørgsel betyder nu, at der bliver tilført yderligere 100 mio. kr. til ordningen.

Tilskudsordningen går til projekter, der beskytter og udvikler vandløbene og deres miljø, så de bliver mere naturlige, hvilket der er en fordel i, da det blandt andet afbøder virkningerne af oversvømmelser og tørke. Dermed sikres ejendomme og landarealer også.

"Vi skal passe bedre på vores vandløb, så vi både tilgodeser hensyn til natur og miljø, klimatilpasning og fremtidssikrer vores landbrug. Restaureringen af vandløb gør, at man både kan håndtere større mængder vand og samtidig passe på det liv og den natur, der er i og omkring vandløbene. Det er godt at se, at kommunerne kan og vil være med i det arbejde," siger miljøminister Lea Wermelin i pressemeddelelsen.

Miljøministeriet forventer med de ekstra midler at give over 200 tilsagn til at forbedre og restaurere vandløb. Tilsagnene vil fordele sig på cirka 150 tilsagn til gennemførsel af restaureringerne og cirka 65 tilsagn til forundersøgelser.

På grund af de mange ansøgninger forventer Miljøstyrelsen dog, at sagsbehandlingen vil være afsluttet med udgangen af 2021.

Silkeborg trækker i land om klimaaftale og intensiverer Gudenå-konflikt 

Vandcenter Syd ville mindske overløb af spildevand – i stedet er det næsten fordoblet 

Sag om "ulovlig" grødeskæring mod oversvømmelse lander på ministerens bord 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også