CleantechWatch

Forsyningsselskab sender gammelt vandværk til Afrika

Nedlagte Ågerup Vandværk bliver genhuset i Sierra Leone i samarbejde med Ingeniører Uden Grænser.

Foto: Mikkel Hørlyck

Ågerup Vandværk, som forsyningsselskabet Fors nedlagde i 2019, får ny adresse i Sierra Leone, Afrika.

Her kæmper Ingeniører Uden Grænser kæmper imod mangel på rent drikkevand, skriver ngo'en i en pressemeddelelse.

Ifølge Fors fejler anlægget intet og blev kun taget ud af brug for at kunne drage fordele af færre, men større anlæg – det giver af den grund mening at donere vandværket til et "rigtig godt formål", som forsyningsselskabets produktionsdirektør, Henrik Correll, kalder det.

"Der er mange steder i verden, hvor man ikke kan tage adgang til rent drikkevand for givet, og kan vi med vores nedlagte vandværk give nogle mennesker mulighed for at få rent drikkevand, mener jeg, at vi bør hjælpe, når vi har muligheden," siger han i meddelelsen og bakkes op af Bent Michael Nielsen, formand for ngo'en:

"Det er en meget konkret måde at involvere danske virksomheder på og er med til at understøtte vores høje faglighed og viden."

Nedrivningen af det nedlagte vandværk blev igangsat mandag i samarbejde med forsyningsselskabets medarbejdere, Ingeniører Uden Grænser samt rådgiveren Rambøll.

Anlægget forventes at stå klar i det vestafrikanske land i starten af 2022. Den nøjagtige placering er dog endnu ikke kommet på plads, lyder det.

Forsyningsselskabet Fors tager hul på ny klimastrategi efter vellykket fusion

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs