CleantechWatch

Danva vil beskytte drikkevandet med PFAS-forbud

Fund af PFAS-stoffer er endnu ikke et landsdækkende problem, men Danva melder nu ud, at organisationen ønsker at gå endnu længere med et totalt forbud og streng kontrol med forurenere.

Danva opfordrer til et forbud mod PFAS-udledning for at beskytte danske vandmiljøer og drikkevandet. | Foto: Mikkel Hørlyck

Det tyder ifølge brancheorganisationen Danva endnu ikke på, at fundene af PFAS-stoffer i drikke- og grundvand bliver et landsdækkende problem, men alligevel ønsker organisationen at sætte ind for at beskytte vandet mod yderligere forurening.

Det har vist sig flere gange, at de i Danmark tilladte PFAS-stoffer ikke har været "ordentligt undersøgt", før de kom på markedet, skriver Danva i en pressemeddelelse. Derfor er der nu brug for at sætte ind med strengere midler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs