Storkøbenhavnske forsyninger bliver del af "klimatilpasningens svar på Silicon Valley"

Hofor og Novafos er blandt deltagerne i et nyt initiativ fra organisationen Greater Copenhagen, der samler en række danske og svenske aktører i Øresundsregionen i en fælles klimatilpasningsindsats.
Foto: Greater Copenhagen/PR
Foto: Greater Copenhagen/PR

Danmark og Sverige kan opnå betydelige synergieffekter i klimatilpasningsindsatsen i Øresund ved i højere grad at dele viden, data og synkronisere investeringerne på området.

Det mener den politiske sammenslutningen af danske og svenske kommuner og regioner i området, Greater Copenhagen, der nu får tilslutning af blandt andre forsyningsselskaberne Hofor og Novafos til at "skabe klimatilpasningens svar på Silicon Valley," som Greater Copenhagen formulerer det i en pressemeddelelse.

"Med dette initiativ, som vi kalder 'et klimarobust Greater Copenhagen', tager vi nu et stærkt skridt mod at indfri det potentiale, som både de danske og svenske parter i fællesskab har for at fremtidssikre vores samfund mod øgede mængder vand," lyder det fra Heino Knudsen, talsperson for Greater Copenhagen Green og regionsrådsformand i Region Sjælland (S), i meddelelsen.

Målet er, at "dele viden, data og afprøve innovative løsninger", så Danmark og Sverige får mest muligt ud af de milliardstore samfundsinvesteringer i klimatilpasning, kloakering, rensningsanlæg og regnvandsafledning, der forventes at udmønte sig i de kommende år.

Parterne i initiativet har formelt set tiltrådt en såkaldt memorandum of understanding, en hensigtserklæring, hvori de forpligter sig til at, bidrage med "viden og løsninger til klimarobusthed", skabe synergi mellem planlagte investeringer i området og fremme efterspørgslen af innovative løsninger i markedet.

Ny strategi muliggør milliardinvestering for Lyngby-Taarbæk Forsyning 

Forsyning planlægger investeringer i milliardklassen med ny strategi 

Digitaliseringens indtog i rådgiverbranchen kan give forlomme på globalt marked 

Jysk forsyning vil investere tæt på en halv milliard i CO2-neutral fjernvarme 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også