Flere vandforsyninger kommer til at rense drikkevandet

I dag er kun en meget lille del af de danske vandforsyninger tvunget til at rense drikkevandet for blandt andet pesticider over grænseværdien, men det kan i fremtiden blive en realitet for flere forsyningsselskaber, lyder det fra Danva.
Foto: Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Selvom det endnu kun er ganske få steder, at der er behov for at rense det danske drikkevand, inden det sendes ud til forbrugerne, så forudser man hos brancheorganisationen Danva, at flere vandforsyninger i fremtiden kommer til at rense vandet.

Det fortæller seniorkonsulent Claus Vangsgaard fra Danva til Jyllands-Posten.

"Jeg tror ikke på et massivt boom i rensningen, hvor 10 pct. eller flere af forsyningerne vil rense vandet. Men selskaberne kan sagtens komme i en situation, hvor de i en periode bliver nødt til at rense," siger han til avisen.

Ifølge en opgørelse fra Miljøstyrelsen har 52 kommuner fra 2012 til 2019 givet i alt 110 tilladelser til videregående vandbehandling, som omfatter forskellige former for rensning af drikkevandet, og herunder i alt otte tilladelser, der handler udelukkende om rensning for pesticider.

Samtidig påpeger Claus Vangsgaard, at flere vandselskaber de seneste mange år som følge af fundet af flere uønskede pesticider i drikkevandet, har været nødsaget til at blande drikkevand med vandet fra andre drikkevandsboringer for at holde pesticidniveauet under grænseværdierne.

100.000 Frederiksberg Forsyning-kunder skal koge vand efter fund af bakterier

Miljøminister varsler pesticidforhandlinger til efteråret

Danva-støttet projekt afprøver lovende metoder til at fjerne pesticider

Cowi skal hjælpe bekymrede vandværker med at finde nye kildepladser

Region Sjælland kaster millioner efter drikkevandssikring  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også