CleantechWatch

Forsyninger jagter nemmere udvinding af fosfor i nyt millionprojekt

I et nyt projekt vil tre forsyningsselskaber i samarbejde med Syddansk Universitet kortlægge mulighederne for fosforudvinding i et forsøg på at finde en bedre og billigere løsning for hele vandsektoren. Projektet har modtaget millionstøtte fra Danva.

Foto: Vandcenter Syd/PR

Tre forsyningsselskaber er gået sammen med Syddansk Universitet i et nyt projekt, der skal føre vandsektoren et skridt tættere på en mere målrettet udvinding af fosfor på de danske renseanlæg.

Det drejer sig mere specifikt om Din Forsyning, Billund Vand & Energi og Vandcenter Syd, der sammen med Syddansk Universitet over det næste år i første omgang vil blive klogere på, hvad man kan få ud af at udføre avancerede kemiske analyser af fosfor og dets bindinger fra forskellige renseanlæg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job