20.000 Aarhus Vand-kunder skal koge forurenet vand

Der er fundet bakterier i en kontrolprøve af drikkevandet i det vestlige Aarhus. Det skal derfor koges.
Foto: Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck
Af Ritzau

Drikkevandet i cirka 20.000 husstande i det vestlige Aarhus er forurenet, og beboere i området må derfor ikke drikke vandet eller bruge det til madlavning uden at koge det først.

Det oplyser Aarhus Vand, der forsyner de mange boliger med drikkevand.

Det er en kontrolprøve af vandet, der har afsløret såkaldt coliforme bakterier. Aarhus Vand arbejder på at finde ud af, hvordan forureningen er sket.

"Vi har i Aarhus Vand indledt en intensiv jagt på eventuelle kilder til forureningen," siger produktionsdirektør Claus Homann i en pressemeddelelse.

Når man koger vandet, skal det "spilkoge" i en gryde i to minutter. Bruger man en elkedel til at koge sit vand, skal vandet koges ad to omgange med et par minutters mellemrum.

Har man allerede drukket vandet direkte fra hanen, er der ifølge Aarhus Vands hjemmeside kun "en meget lille risiko for, at du bliver syg", da der indtil videre kun er fundet små mængder af bakterier.

Det forurenede vand bliver leveret til haner i den vestlige del af Aarhus. Området er afgrænset mod øst af Herredsvej og Åby Ringvej, og ud mod vest er det afgrænset af Brabrand i syd, Kasted i nord og Vindskov/Geding mod vest.

Svar fra en række nye prøver af vandet vil være klar fredag. Herefter vil det stå klart, om kogeanbefalingen kan ophæves.

Vækst i byerne presser vandforsyningen længere væk – og det kan blive dyrt 

Aarhus' vandchef: Myndighedernes regnemodeller er udtryk for detailstyring

Aarhus Vand vil opruste på faglig ekspertise med to nye vandprofiler i bestyrelsen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også