Ministre skal forklare minknedgravning på samråd

På fælles samråd skal miljø- og fødevareminister svare på byge af spørgsmål fra oppositionen.
Foto: Casper Dalhoff/IND
Foto: Casper Dalhoff/IND
Af Ritzau

Miljøminister Lea Wermelin (S) og fødevareminister Rasmus Prehn (S) skal fra klokken 13 onsdag i samråd, hvor de blandt andet vil blive mødt med spørgsmål fra oppositionen om grundlaget for nedgravningen af mink, der blev aflivet med det formål at inddæmme coronasmitte.

Blandt andet vil Dansk Folkeparti gerne have afklaret, på hvilket grundlag Lea Wermelin tog beslutningen om at grave de døde mink ned. Det forklarer partiets miljøordfører og formand for Miljø- og Fødevareudvalget, René Christensen, forud for samrådet.

"Der er så mange ting, der ikke hænger sammen. Man begynder at grave minkene ned, inden ministeren har sendt bekendtgørelsen ud. Hvordan kan man det?"

"Ministeren siger, at man har hjemmel til at grave minkene ned – både syge og raske mink – og alligevel beder man i den hastelov, der er på vej igennem, om at give ministeren hjemmel til at grave minkene ned. Begge dele kan jo ikke være rigtigt, siger han forud for onsdagens samråd."

Venstres Thomas Danielsen, der har været med til at stille samrådsspørgsmålet, håber at få flere svar med begge ministre i samme lokale:

"Da vi spurgte miljøministeren til den bekendtgørelse, og hvorfor man ikke følger den, giver hun så skylden til fødevareministeren. Der er det godt, at vi har begge ministre i samråd, så de ikke kan kaste bolden mellem hinanden."

Samrådet er indkaldt uden bagkant - altså uden et bestemt sluttidspunkt. Spørgsmålet for samrådet omhandler de "politiske, juridiske og miljømæssige aspekter af minksagen".

Derfor ventes der også spørgsmål om miljøkonsekvenserne af nedgravningen.

Det er samtlige af oppositionens partier, der står bag spørgsmålet.

Mink kom i massegrave, før risikoen for miljøet var undersøgt

Regeringen klar til at grave døde mink op efter kritik

Affaldsdirektør: Intet teknisk i vejen for at sende nedgravede mink til forbrænding

Vandsektor fortsat bekymret for døde mink: Ingen kender konsekvenserne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også