CleantechWatch

Cleantechvirksomhed vil genbruge millioner af liter vand i nyt joint venture

Danske Liqtech satser i et nyt joint venture på at genbruge de millioner af liter vand, som hver dag bliver brugt til at udvinde olie i Mellemøsten. En "kæmpe miljømæssig sejr", som skal løfte Liqtechs omsætning til nye højder, lyder det fra CEO.

Foto: Liqtech/PR

I Mellemøsten bliver millioner af liter vand bliver hver dag pumpet ned i undergrunden for at lede olie ud, og selv om vand kan være en mangelvare, er det så forurenet, at det efterfølgende bliver læsset på vogne og kørt ud på store reservoirs.

Men dét vandspild vil den danske cleantech-virksomhed Liqtech nu gøre til en guldrandet forretning. Med sine silicium karbid-membraner mener Liqtech nemlig helt at kunne rense olien ud af vandet, der dermed kan bruges igen og igen – og det er tanken bag det nystiftede jointventure-selskab Liqtech Water Projects:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job