CleantechWatch

Ewii ud med kæmpe overskud på over en halv mia. kr.

Den jysk-fynske energi- og vandkoncern kom ud af 2019 med en bundlinje på 516 mio. kr. Afkast på værdipapirer og forrentning af indskudskapital vejer tungt. "Super solidt," siger adm. direktør Lars Bonderup Bjørn.

Foto: PR / Ewii

Over en halv mia. kr. eller mere præcist 516 mio. kr. efter skat. Det står der på bundlinjen i det 2019-regnskab, som den jysk-fynske koncern Ewii, der omfatter regulerede forsyningsselskaber inden for el, vand og varme (Trefor, red.), fibernet og en række kommercielle datterselskaber, har offentliggjort onsdag.

Over halvdelen af overskuddet eller 267 mio. kr. er afkast på investeringer i Ewiis beholdning af værdipapirer (2,4 mia. kr., red.) placeret i to investeringsselskaber, mens forrentning af indskudskapital i Trefor Varme bidrager med 246 mio. kr., som selskabet med Forsyningstilsynets godkendelse kan opkræve hos forbrugerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til vinimport. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs