CleantechWatch

Ewii ud med kæmpe overskud på over en halv mia. kr.

Den jysk-fynske energi- og vandkoncern kom ud af 2019 med en bundlinje på 516 mio. kr. Afkast på værdipapirer og forrentning af indskudskapital vejer tungt. "Super solidt," siger adm. direktør Lars Bonderup Bjørn.

Foto: PR / Ewii

Over en halv mia. kr. eller mere præcist 516 mio. kr. efter skat. Det står der på bundlinjen i det 2019-regnskab, som den jysk-fynske koncern Ewii, der omfatter regulerede forsyningsselskaber inden for el, vand og varme (Trefor, red.), fibernet og en række kommercielle datterselskaber, har offentliggjort onsdag.

Over halvdelen af overskuddet eller 267 mio. kr. er afkast på investeringer i Ewiis beholdning af værdipapirer (2,4 mia. kr., red.) placeret i to investeringsselskaber, mens forrentning af indskudskapital i Trefor Varme bidrager med 246 mio. kr., som selskabet med Forsyningstilsynets godkendelse kan opkræve hos forbrugerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Swappie lancerer nye tiltag i jagten på erhvervskunder

Med lanceringen af to nye programmer og en dugfrisk forbrugerundersøgelse på vej, er elektronikgenanvenderen klar til at gå målrettet efter virksomhedskunderne. Ambitionen er, at virksomhederne på linje med forbrugerne skal have 50 pct. genanvendt elektronik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs