CleantechWatch

Forsyningsselskaber vil lagre energi i vandtank til en kvart mia. kr.

Veks, Argo, Hofor, Vestforbrænding, Fors og Roskilde Kommune har allieret sig om at bygge en vandtank på op mod 600.000 kubikmeter til at lagre energi fra fjernvarmeproduktion. Projektet ventes færdigt i 2024 og står til at løbe op i 236 mio. kr.

Foto: Argo//PR

En vandtank på op mod 600 mio. liter vand – omtrent samme mængde som 300 svømmehaller med 50-meters bassin fyldt til randen – skal i fremtiden oplagre energi fra fjernvarmeproduktionen i Argo.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Forsyningsselskaberne Veks, Argo, Hofor, Vestforbrænding og Fors står sammen med Roskilde Kommune bag projektet, der ventes at føre til CO2-besparelser svarende til årsforbruget i 3-4.000 husstande gennem en mere jævn varmeproduktion.

I sommermånederne skal den store tank efter planen modtage og lagre vand på 90 grader fra fjernvarmeproduktionen og sende det ud til forbrugerne i de kolde vintermåneder, hvor behovet for varme er størst, og det kan blive nødvendigt at starte spidsbelastningsværker op.

Varmelagret ventes ifølge Dagbladet Roskilde at være bygget færdig i 2024 og står lige nu til at løbe op i 236 mio. kr.

Hofor får nyt gennembrud i udvikling af 'verdens smarteste' varmepumpe

Dansk energilaboratorium viser vejen til fremtidens koblede forsyningssystem 

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs