Flertal i Rise Vandværk stritter mod sammenlægning

Fire ud af syv bestyrelsesmedlemmer i Rise Vandværk er imod den bebudede sammenlægning med Ærø Vand, som de mener vil frarøve forbrugerne nærdemokrati og andre fordele.
Foto: Astrid Dalum
Foto: Astrid Dalum

Et flertal i Rise Vandværks bestyrelse er imod den fusion med Ærø Vand, som ledelsen i sidstnævnte selskab for nylig sendte en pressemeddelelse ud omkring, skriver Fyns Amts Avis.

Bliver der til næste generalforsamling i marts givet grønt lys til en sammenlægning, kan det ifølge de fire modstandere i den syv-mand store bestyrelse oversættes til en nedlæggelse af Rise Vandværk, fordi andelsselskabet vil gå fra privat eje til et kommunalt ejet aktieselskab.

"Jeg synes, vi har et vældig godt vandværk, og vi har et godt nærdemokrati, og vi har et utroligt godt samarbejde med vores entreprenører i lokalområdet, som kender os. Vi kommer til at give køb på det hele," siger bestyrelsesmedlem Rasmus Rasmussen til den fynske avis.

Foruden utilfredshed med processen og udsigten til få eller ingen bestyrelsesposter i et sammenlagt vandselskab, kalder de fire medlemmer det misvisende, når det i den udsendte pressemeddelelse vurderes, at en sammenlægning vil halvere kubikmeterprisen på Rise Vandværk, idet den faste afgift stiger og prisfaldet derfor vil tilgodese de største vandforbrugere.

Iværksættere vil underminere markedet for vand på flaske med ny app

30 mindre vandværker leverer drikkevand med pesticidrester højere end grænseværdi

Jyske vandværker planlægger fusion 

Novafos fordobler vandpriser 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også