CleantechWatch

Entreprenørfirma bag syreudslip har meldt sig

Et entreprenørfirma har erkendt at have udledt syre fra et galvaniseringsanlæg ud i kloakken. Syren har forringet rensningen af spildevand i det lokale rensningsanlæg i Holstebro. 

Foto: Miriam Dalsgaard

Syre fra Nordvestjysk Galvanisering i Holstebro Kommune er den 30. december og 8. januar blevet hældt ud i kloaknettet af et entreprenørfirma, som nu har meldt sig, skriver Dagbladet Holstebro.

Hver gang blev der ifølge avisen hældt 4,5 ton syre ud, som forringede rensningen på det lokale rensningsanlæg. 

"Firmaet har meldt sig og fortalt, at de har hældt det i ved en fejl. Der skulle være sket en intern misforståelse i forhold til, hvordan det skulle bortskaffes," siger miljøchef i Holstebro Kommune, Torben Mølgaard, der ikke kan oplyse, hvilket entreprenørfirma det drejer sig om.

Kommunen vurderer, at Nordvestjysk Galvanisering ikke har foretaget sig noget forkert og har nu meldt entreprenørfirmaet til politiet.

Kommune politianmelder italienske brobyggere efter havforurening

Hilleshög-chef afviser ansvar for forurening: "Det her er en sag mellem Stena og Flux"

Flux Water stævner Stena Recycling og Maribo Hilleshög i forureningssag

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job