CleantechWatch

Verdo Varme skal betale 149 mio. kr. tilbage til forbrugerne

Forsyningstilsynet har i endnu en afgørelse om Verdo afgjort, at varmeselskabet i Randers over en årrække har opkrævet for meget hos selskabets kunder. Tidligere har tilsynet i en anden afgørelse krævet et endnu større beløb i tilbagebetaling.

Foto: Stine Rasmussen/ERH

Verdo Varme i Randers har i perioden 2006-17 opkrævet 149 mio. kr. mere hos forbrugerne, end hvad Forsyningstilsynet kan godkende som forrentning af indskudskapital. Det meddeler Forsyningstilsynet tirsdag. Konsekvensen er, at Verdo Varme skal tilbageføre det pågældende beløb til varmekunderne.

"Varmeforsyningsloven giver varmevirksomheder lov til at opkræve et beløb til forrentning af den indskudskapital, som ejerne har skudt ind i virksomheden. Indregningen skal dog godkendes af Forsyningstilsynet, og det er vigtigt, at indskudskapitalen og forrentningen heraf opgøres korrekt. Vores afgørelse konkluderer, at det ikke gennem hele perioden har været tilfældet hos Verdo Varme," siger Forsyningstilsynets direktør, Carsten Smidt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs