CleantechWatch

Fors er klar til at bygge varmepumpeanlæg med energi fra spildevand

Forsyningsvirksomheden Fors har nu indgået kontrakt med entreprenøren Aktive Energi Anlæg, som skal levere og bygge et varmepumpeanlæg, der udnytter energien i spildevand fra renseanlæg til fjernvarme. Niras er bygherrerådgiver på projektet.  

Foto: Miriam Dalsgaard

Fors A/S kan nu gå i gang med at bygge et nyt varmepumpeanlæg, der skal udnytte energien i spildevandet fra renseanlægget Bjergmarken i Roskilde Kommune. Fors har netop skrevet kontrakt med Aktive Energi Anlæg A/S, der bliver totalentreprenør på projektet og leverer en fjernvarmepumpe på 8 MW. Niras bliver bygherrerådgiver, skriver Fors på Linkedin

Anlægget blev godkendt af Roskilde Kommune i sidste uge og forventes at stå klar i udgangen af 2020. Fors forventer, at varmepumpeanlægget er betalt af på under fem år, hvilket ifølge virksomheden er en kort tilbagebetalingstid for et anlæg i den størrelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Spildevandsovervågning skal lokalisere Omikron-variant

Overvågning af spildevand omfatter nu også den nye mutation af coronavirus, Omikron-varianten, som har ramt Danmark. Det kommer efter et år, hvor overvågning af spildevand er blevet et fast redskab i kampen mod covid-19.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job