Lille vandværk drukner i papirarbejde og mangel på arbejdskraft – drejer nøglen om

Langstrup Vandværk mangler yngre mennesker, der kan føre det 60 år gamle vandværk videre. Men det er svært at finde frivillig arbejdskraft, og der er ikke råd til fuldtidsansatte. Derfor må  det lille vandværk nu lukke. (Rettet)
Foto: Joachim Ladefoged/JPA
Foto: Joachim Ladefoged/JPA
Af Emma Gelbjerg-Hansen

For meget papirarbejde, et for stort ledningsnet, gamle rør og manglen på frivillige kræfter har betydet, at det 60 år gamle Langstrup Vandværk ved Humlebæk på Sjælland nu må lukke og slukke. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bestyrelsen i det lille vandværk er nu ved at forhandle en aftale på plads, der sikrer, ledningsnettet og forsyningspligten i stedet bliver overdraget til Fredensborg Forsyning.

"Vi mangler nogle yngre mennesker, der kan tage over, men folk i dag vil ikke ofre den tid, det kræver. For der er kommet meget papirarbejde, og vores beredskab skal jo være det samme, hvad enten vi er et stort eller et lille vandværk. Fuldtidsansatte har vi slet ikke råd til," siger Walther Birkmann Jensen, bestyrelsesmedlem i Langstrup Vandværk og driftsansvarlig de seneste ti år, til avisen.

Vandværket forsyner hvert år 220 husstande med omkring 50.000 kubikmeter vand. Trods vedligeholdelse skal der nu en række større investeringer til for at få opgraderet de ledningsnet, som vandværket har rådet over. En del af de gamle rør er over 50 år gamle, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vandselskaberne investerede mindre i 2018 – men nu lader det til at vende 

Vandværk drejer nøglen om – kommune undersøger vandværkers fremtid 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også