CleantechWatch

Thyborøn Fjernvarme skal betale millionerstatning for forurening

Thyborøn Fjernvarme er i landsretten kendt skyldig i at være årsag til tjærestof-forurening af spildevandsslam i Lemvig. Selskabet skal derfor betale millionerstaning til Lemvig Vand og Spildevand.

Foto: Aviavlad fra Pixabay

Lemvig Vand og Spildevand kan nu se frem til en erstatning på 1,8 mio. kr. som følge af en omfattende forurening med tjærestoffer (PAH) i spildevand fra Thyborøn Fjernvarme.  

Vestre Landsret har stadfæstet en dom fra byretten i Holstebro i 2018, hvor Thyborøn Fjernvarme er kendt skyldig i at være årsagen til forurening af spildevandsslam i Lemvig. Det skriver dknyt.dk

Thyborøn Fjernvarme udledte så store mængder af PAH, at slammet fra rensningsanlægget i Harboøre ikke kunne køres ud på de omkringliggende marker.

Lemvig Vand- og Spildevand fik derfor ekstra store udgifter til at behandle slammet. Fjernvarmeværket har siden fået etableret et såkaldt spånfilter, som har løst problemet med PAH.

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs