Ewii har kurs mod sorte tal

Efter et dundrende underskud og omfattende oprydningsarbejde med frasalg af flere tabsgivende datterselskaber i 2018 forventer multiforsyningsselskabet Ewii nu at få et overskud i år. Det fortæller koncerndirektør Lars Bonderup Bjørn.
Foto: PR / Ewii
Foto: PR / Ewii

Gode nyheder har været en mangelvare for repræsentantskabet i Ewii i de seneste år, men det ændrede koncerndirektør Lars Bonderup Bjørn ifølge JydskeVestkysten på til mødet med de 104 medlemmer torsdag.

Efter et massivt underskud på 204 mio. kr. i 2018, hvor den nye topchef lugede gevaldigt ud i tabsgivende datterselskaber, er multiforsyningsselskabet nemlig ved at finde fodfæstet og forventer nu at få et overskud i år.

"Vi er cirka 40 millioner kroner foran på driften i forhold til budgettet," siger Lars Bonderup Bjørn ifølge JydskeVestkysten og tilføjer, at Ewii regner med at afslutte året med omkring fire mio. kr. på bundlinjen.

Ewiis pengetank, Ewii Invest, var en af årsagerne til Ewiis underskud i det forgangne år, men også her er kurven ifølge topchefen vendt. Stor usikkerhed omkring aktieinvesteringer gør dog, at Ewii-chefen ikke skruer yderligere op for forventningerne på den baggrund.

Udover sidste års frasalg meddelte Ewii tidligere på ugen at have solgt den sidste bid af selskabet Ewii Mobility, som stod bag en trehjulet elscooter. Et sats, som har kostet Ewii 60 mio. kr. gennem årene, men nu står til at lune regnskabet for i år med et mindre tocifret millionbeløb.

Forsyningsselskab endeligt ude af tabsgivende elscooter-forretning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også