CleantechWatch

Fynsk vandselskab finder coli-bakterier i drikkevandet

Vandcenter Syd har anbefalet Odense Universitetshospital og 1.600 borgere at koge deres vand, før det drikkes, efter at vandselskabet har fundet spor af coli-bakterier i vandet. En ny prøve vil torsdag vurdere, om anbefalingen fortsætter.

Foto: Ernst van Norde

Vandcenter Syd har fundet coli-bakterier i drikkevandet.

Det fynske vandselskab anbefaler derfor Odense Universitetshospital og mere end 1.600 borgere i området omkring hospitalet til at koge deres vand.

"Da der er en formodning om forurening af drikkevandet, anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at beboerne koger vandet, før de drikker af det, eller bruger det til madlavning," skriver Vandcenter Syd på sin hjemmeside.

Lægelig direktør på Odense Universitetshospital, Kim Brixen, fortæller til Danmarks Radio, at hospitalet arbejder ud fra et udgangspunkt om, at alt deres vand kan være forurenet. Derfor har hospitalet anbefalet alle patienter og personale, at de skal drikke flaskevand, ligesom der er blevet indkaldt ekstra vandforsyninger.

"Selve situationen med vandforsyning får vi styr på, inden det bliver et problem," siger Kim Brixen.

Vandcenter Syd venter på resultater fra opfølgende prøver af drikkevandet, som man forventer at have klar i løbet af torsdag. Her kan vandselskabet vurdere, om der er tale om en fejl i prøvetagningen, eller om borgerne fortsat bør koge vandet, før det drikkes.

Det er ikke første gang, at der findes coli-bakterier i drikkevandet i Danmark. Så sent som i august blev der også fundet coli-bakterier i drikkevandet i det centrale Aalborg. Her måtte aalborgenserne koge deres vand i flere dage.

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs