Byråd tvinger fire vandværker til at indgå i vandsamarbejde

Fra det nye år vil et vandsamarbejde i Favrskov Kommune opkræve to kr. pr. kubikmeter drikkevand hos forbrugeren for at kunne finansiere en sikring af grundvandet. Fire vandværker har indtil nu nægtet at være med.
Foto:Miriam Dalsgaard | Foto: Miriam Dalsgaard
Foto:Miriam Dalsgaard | Foto: Miriam Dalsgaard

Fire midtjyske vandværker i Favrskov Kommune skal nu tvinges med i et nyt vandsamarbejde, der skal sikre, at grundvandet i kommunet bliver beskyttet, skriver Midtjyllands Avis. De fire vandværker i henholdsvis Hvorslev, Granslev, Haurum og Sandby har ellers nægtet at gå frivilligt med i det nyoprettede Vandsamarbejde, der blev etableret efter, at staten i 2017 stillede krav om, at vandværkerne selv skulle iværksætte og finansiere indsatsplaner for at beskytte grundvandet.

De fire vandværker, der udgør omkring tre pct. af forbrugerne på de i alt 47 vandværker i kommunen, har indtil videre begrundet deres valg med, at de selv kan håndtere deres vand, fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen (V).

"Vi andre er ikke så fremsynede, at vi kan se 10-15-20 år frem i tiden i forhold til, hvad man risikerer at få ned i grundvandet. Der kommer hele tiden nye ting, og det tager 50-70 år for vand at komme ned i grundvandsmagasinerne," siger han til Midtjyllands Avis.

Det nye vandsamarbejde vil fra det nye år opkræve to kr. pr. kubikmeter drikkevand hos forbrugerne. Pengene skal bruges på at beskytte grundvandet. Kravet fra Favrskov Kommune betyder, at de fire nægtende vandværker nu er tvunget til at indgå i samarbejdet, medmindre de vil gå rettens vej.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også